Stołówka

          • JADŁOSPIS

          •            15 – 19  WRZEŚNIA

            sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).

             

            PONIEDZIAŁEK

            Zupa pieczarkowa z makaronem (250 ml)

            Paprykarz z szyneczki (120g), kaszka mazurska (120g)

            surówka z ogórków kiszonych (80g)

             Kompot z truskawek, jabłek, agrestu

            (Alergeny:  seler, mąka pszenna, kasza mazurska, śmietana )

             

            WTOREK

            Zupa brokułowa z lanym ciastem (250 ml)

            Sznycelek z indyka (100g), ziemniaki (150g),

            duszona marchewka z groszkiem(80g)

             Kompot z malin, śliwek, jabłek

            (Alergeny:  seler, mąka pszenna, jaja, bułka tarta, masło, śmietana )

             

            ŚRODA

            Barszcz ukraiński (250 ml)

            Łazanki z kapustą i kiełbaską (280g)

            Kompot z aronii, malin, wiśni

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana)

             

            CZWARTEK

            Krupnik z jarzynami ( 250 ml)

            Bitki z kurczaka w sosie paprykowym (100g),

            ziemniaki (150g), fasolka szparagowa (80g)

             Kompot z gruszek, śliwek, malin

            (Alergeny: seler, mąka pszenna,  śmietana, kasza jęczmienna)

             

            PIĄTEK

            Żurek z jajkiem i ziemniakami (250ml)

            Kopytka z masłem, cukrem i bułeczką tartą (270g)

             Kompot z wiśni, truskawek, jabłek

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, masło, jaja, bułka tarta, śmietana)

             

             

            ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

             

    • Kontakt

      • Szkoła Podstawowa Nr 53 im. gen. J. H. Dąbrowskiego
      • 12 / 262-20-27
      • ul. Skośna 8
        30-383 Kraków
        Poland
    • Logowanie