Stołówka
JADŁOSPIS
17 - 21 LISTOPADA
sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).
PONIEDZIAŁEK
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250ml)
Strogonoff z szyneczki (100g), placki ziemniaczane (220g),
surówka z pomidorów i sałaty lodowej(70g)
Kompot z jabłek, malin, śliwek
(Alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana )
WTOREK
Rosół z makaronem (250 ml)
Kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g)
kapusta zasmażana (70g)
Kompot z jabłek, wiśni, agrestu
(Alergeny: seler, mąka pszenna, bułka tarta. jaja )
ŚRODA
Zupa gulaszowa z ziemniakami (250 ml)
Makaron kokardki z truskawkami
i serkiem mascarpone (300g)
Kompot z gruszek, truskawek, agrestu
(Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana, mascarpone, jogurt naturalny )
CZWARTEK
Zupa koperkowa z ryżem (250 ml)
Pieczone podudzia z kurczaka (200g), ziemniaki (150g)
kukurydza z masełkiem (90g)
Kompot z truskawek, aronii, agrestu
(Alergeny: seler, śmietana, mąka pszenna, masło)
PIĄTEK
Zupa brokułowa z lanym ciastem (250 ml)
Pierogi ruskie z omastą (220g/280g)
Kompot z truskawek, gruszek i malin
(Alergeny: seler, jaja, śmietana, mąka pszenna, twaróg półtłusty)
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!