Stołówka

          • JADŁOSPIS

          •    17 - 21  LISTOPADA

            sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).

             

            PONIEDZIAŁEK

            Zupa ogórkowa z ziemniakami (250ml)

            Strogonoff z szyneczki (100g), placki ziemniaczane (220g),

            surówka z pomidorów i sałaty lodowej(70g)

            Kompot z jabłek, malin, śliwek

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, śmietana )

             

            WTOREK

            Rosół z makaronem (250 ml)

            Kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g)

            kapusta zasmażana (70g)

            Kompot z jabłek, wiśni, agrestu

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, bułka tarta. jaja )

             

            ŚRODA

            Zupa gulaszowa  z ziemniakami (250 ml)

            Makaron kokardki z truskawkami

             i serkiem mascarpone (300g)

            Kompot z gruszek, truskawek, agrestu

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana, mascarpone, jogurt naturalny )

             

            CZWARTEK

            Zupa  koperkowa z ryżem (250 ml)

            Pieczone podudzia z kurczaka (200g), ziemniaki (150g)

             kukurydza z masełkiem (90g)

            Kompot z truskawek, aronii, agrestu

            (Alergeny:  seler, śmietana, mąka pszenna, masło)

             

            PIĄTEK

            Zupa  brokułowa z lanym ciastem (250 ml)

            Pierogi ruskie z omastą (220g/280g)

            Kompot z truskawek, gruszek i malin

            (Alergeny: seler, jaja, śmietana, mąka pszenna, twaróg półtłusty)

             

             

            ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

    • Kontakt

      • Szkoła Podstawowa Nr 53 im. gen. J. H. Dąbrowskiego
      • 12 / 262-20-27
      • ul. Skośna 8
        30-383 Kraków
        Poland
    • Logowanie