Stołówka

          • JADŁOSPIS

          •          

                     20 – 24  PAŹDZIERNIKA

            sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).

             

            PONIEDZIAŁEK

            Zupa pieczarkowa z łazankami (250 ml)

            Zraziki z indyka w sosie własnym (100g), kaszka bulgur (150g),

            surówka z ogórków kiszonych(80g)

            Kompot z owoców czerwonych

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, kasza bulgur, bułka pszenna, jaja, śmietana)

             

            WTOREK

            Krupnik z jarzynkami (250 ml)

            Kotlet schabowy (100g), ziemniaki(150g),

            sałata ze śmietaną (80g)

            Kompot z wiśni, jabłek, agrestu

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, kasza jęczmienna, śmietana, bułka tarta, jaja)

             

            ŚRODA

            Żurek z jajkiem i ziemniakami (250 ml)

            Łazanki z kiełbaską i kapustą (280g)

            Kompot z jabłek, truskawek i porzeczek

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana )

             

            CZWARTEK

            Zupa  kalafiorowa z lanym ciastem (250 ml)

            Bitki z kurczaka  w sosie paprykowym (100g), ziemniaki (150g)

            fasolka szparagowa (80g)

            Kompot z truskawek, gruszek  i malin

            (Alergeny: seler, śmietana, jaja, mąka pszenna )

             

            PIĄTEK

            Zupa pomidorowa z makaronem (250ml)

            Pierogi ruskie z omastą (280g)

            Kompot z wiśni i malin

            (Alergeny: seler, śmietana, jaja, mąka pszenna, twaróg półtłusty)

             

             

             

            ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

    • Kontakt

      • Szkoła Podstawowa Nr 53 im. gen. J. H. Dąbrowskiego
      • 12 / 262-20-27
      • ul. Skośna 8
        30-383 Kraków
        Poland
    • Logowanie