Stołówka
JADŁOSPIS
20 – 24 PAŹDZIERNIKA
sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).
PONIEDZIAŁEK
Zupa pieczarkowa z łazankami (250 ml)
Zraziki z indyka w sosie własnym (100g), kaszka bulgur (150g),
surówka z ogórków kiszonych(80g)
Kompot z owoców czerwonych
(Alergeny: seler, mąka pszenna, kasza bulgur, bułka pszenna, jaja, śmietana)
WTOREK
Krupnik z jarzynkami (250 ml)
Kotlet schabowy (100g), ziemniaki(150g),
sałata ze śmietaną (80g)
Kompot z wiśni, jabłek, agrestu
(Alergeny: seler, mąka pszenna, kasza jęczmienna, śmietana, bułka tarta, jaja)
ŚRODA
Żurek z jajkiem i ziemniakami (250 ml)
Łazanki z kiełbaską i kapustą (280g)
Kompot z jabłek, truskawek i porzeczek
(Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana )
CZWARTEK
Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (250 ml)
Bitki z kurczaka w sosie paprykowym (100g), ziemniaki (150g)
fasolka szparagowa (80g)
Kompot z truskawek, gruszek i malin
(Alergeny: seler, śmietana, jaja, mąka pszenna )
PIĄTEK
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml)
Pierogi ruskie z omastą (280g)
Kompot z wiśni i malin
(Alergeny: seler, śmietana, jaja, mąka pszenna, twaróg półtłusty)
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!