Stołówka
JADŁOSPIS
15 – 19 GRUDNIA
sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).
PONIEDZIAŁEK
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml)
Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym (120g),
ryż (150g), surówka coleslaw (90g)
Kompot z jabłek, gruszek i malin
(Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana )
WTOREK
Zupa koperkowa z ryżem (250 ml)
Kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g)
kapusta zasmażana (90g)
Kompot z jabłek, wiśni, aronii
(Alergeny: seler, mąka pszenna, bułka tarta, jaja, śmietana)
ŚRODA
Żurek z jajkiem i ziemniakami (250 ml)
Spaghetti po bolońsku (280g)
Kompot z truskawek, gruszek i jabłek
(Alergeny: seler, mleko, parmesan, mąka pszenna, śmietana)
CZWARTEK
Zupa kalafiorowa z zacierką (250 ml)
Pieczone podudzia z kurczaka (100g),
ziemniaki(150g), surówka wiosenna (80g)
Kompot ze śliwek, aronii, malin
(Alergeny: seler, śmietana, mąka pszenna, jaja )
PIĄTEK
Zupa pieczarkowa z łazankami (250 ml)
Paluszki z fileta z mintaja (100g), ziemniaki pieczone (150g)
marchewka tarta z jabłkiem (90g)
Kompot z owoców czerwonych
(Alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, filet z mintaja, bułka tarta, śmietana, masło )
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!