Stołówka

          • JADŁOSPIS

          •   

              15 – 19  GRUDNIA

            sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).

             

            PONIEDZIAŁEK

            Zupa pomidorowa z makaronem (250ml)

            Kurczak z brokułami  w sosie śmietanowym (120g),

            ryż (150g), surówka coleslaw (90g)

            Kompot z jabłek, gruszek i malin

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana )

             

            WTOREK

            Zupa  koperkowa z ryżem (250 ml)

            Kotlet schabowy (100g), ziemniaki (150g)

            kapusta zasmażana (90g)

            Kompot z jabłek, wiśni, aronii

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, bułka tarta, jaja, śmietana)

             

            ŚRODA

            Żurek z jajkiem i ziemniakami (250 ml)

            Spaghetti po bolońsku (280g)

            Kompot z truskawek, gruszek  i jabłek

            (Alergeny: seler, mleko, parmesan, mąka pszenna, śmietana)

             

            CZWARTEK

            Zupa kalafiorowa z zacierką (250 ml)

            Pieczone podudzia z kurczaka (100g),   

            ziemniaki(150g), surówka wiosenna (80g)

            Kompot ze śliwek, aronii, malin

            (Alergeny: seler, śmietana, mąka pszenna, jaja )

             

            PIĄTEK

            Zupa pieczarkowa z łazankami (250 ml)

            Paluszki z fileta z mintaja (100g), ziemniaki pieczone (150g)

            marchewka tarta z jabłkiem (90g)

            Kompot z owoców czerwonych

            (Alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, filet z mintaja, bułka tarta, śmietana, masło )

             

             

            ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

    • Kontakt

      • Szkoła Podstawowa Nr 53 im. gen. J. H. Dąbrowskiego
      • 12 / 262-20-27
      • ul. Skośna 8
        30-383 Kraków
        Poland
    • Logowanie