• JADŁOSPIS

          •     25 – 29 MARCA

             

            PONIEDZIAŁEK

            Zupa koperkowa z ryżem na kurczaku (250 ml)

            Pulpeciki wieprzowe w sosie pieczeniowym (100g),

            kasza gryczana (120g), marchewka tarta z jabłkiem (80g)

            Kompot z owocami

             

            WTOREK

            Rosół z makaronem (250 ml)

            Eskalopki z kurczaka (100g), ziemniaki

            (120g), surówka wiosenna (80g)

            Kompot z owocami

             

            SRODA

            Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)

            Makaron penne z sosem z pomidorów,

            serkiem owczym i świeżą bazylią (280g)

            Kompot z owocami

             

            CZWARTEK

            - - - - - - - - - - - - - - - - -

             

            PIĄTEK

            - - - - - - - - - - - - - - - -

             

            ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

             

            Średnia kaloryczność posiłków: ok 850-900 kalorii

             

      •  

        SKŁAD SUROWCÓW I WYKAZ ALERGENÓW

        DAŃ OBIADOWYCH

         

        PONIEDZIAŁEK

        1.Zupa koperkowa  z ryżem na kurczaku

        (kurczak,  koperek, marchewka, pietruszka, cebula, , sól, pieprz, warzywa suszone, ryż śmietana 30%, masło 82%)

         

        2.Pulpeciki wieprzowe  w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa

        (łopatka wieprzowa , cebula, mąka pszenna, bułka pszenna, jaja, olej rzepakowy, czosnek, kminek mielony, papryka mielona, liść laurowy, , śmietana 30%,,warzywa suszone, kasza gryczana, pieprz, sól, marchew, jabłko, oliwa z oliwek, cukier)

         

        WTOREK

        1.Rosół z makaronem

        (wywar z kurczaka i mięsa wołowego, , marchewka, cebula, pietruszka, seler, por , pieprz, sól, mąka pszenna , natka)

        2.Eskalopki z kurczaka w cieście , ziemniaki, surówka wiosenna

        (filet z kurczaka , mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, sól pieprz, ziemniaki,  sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, oliwa z oliwek, ocet winny, cukier)

         

         

        ŚRODA

        1.Zupa ogórkowa z ziemniakami

        (wywar z kurczaka, seler, pietruszka, marchewka, ogórki kiszone,  masło 82%, cebula ,  mąka pszenna, śmietana 30%, ziemniaki sól, pieprz, warzywa suszone ,)

        2.Makaron penne z pomidorami, serkiem owczym i świeżą bazylią

        ( mąka pszenna,  ser owczy manouri, parmesan, pomidory, przecier pomidorowy, masło 82%,, cebula, czosnek, świeża bazylia, olej rzepakowy, tymianek, sól, pieprz), )

         

        CZWARTEK

        - - - - - - - - - - - - - - - - - -

         

        PIĄTEK

        - - -- - - - - - - - - - - - - - - - -

    • Kontakt

      • Szkoła Podstawowa Nr 53 im. gen. J. H. Dąbrowskiego
      • 12 / 262-20-27
      • ul. Skośna 8 30-383 Kraków Poland
    • Logowanie