JADŁOSPIS
25 – 29 MARCA
PONIEDZIAŁEK
Zupa koperkowa z ryżem na kurczaku (250 ml)
Pulpeciki wieprzowe w sosie pieczeniowym (100g),
kasza gryczana (120g), marchewka tarta z jabłkiem (80g)
Kompot z owocami
WTOREK
Rosół z makaronem (250 ml)
Eskalopki z kurczaka (100g), ziemniaki
(120g), surówka wiosenna (80g)
Kompot z owocami
SRODA
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250 ml)
Makaron penne z sosem z pomidorów,
serkiem owczym i świeżą bazylią (280g)
Kompot z owocami
CZWARTEK
- - - - - - - - - - - - - - - - -
PIĄTEK
- - - - - - - - - - - - - - - -
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!
Średnia kaloryczność posiłków: ok 850-900 kalorii
SKŁAD SUROWCÓW I WYKAZ ALERGENÓW
DAŃ OBIADOWYCH
PONIEDZIAŁEK
1.Zupa koperkowa z ryżem na kurczaku
(kurczak, koperek, marchewka, pietruszka, cebula, , sól, pieprz, warzywa suszone, ryż śmietana 30%, masło 82%)
2.Pulpeciki wieprzowe w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa
(łopatka wieprzowa , cebula, mąka pszenna, bułka pszenna, jaja, olej rzepakowy, czosnek, kminek mielony, papryka mielona, liść laurowy, , śmietana 30%,,warzywa suszone, kasza gryczana, pieprz, sól, marchew, jabłko, oliwa z oliwek, cukier)
WTOREK
1.Rosół z makaronem
(wywar z kurczaka i mięsa wołowego, , marchewka, cebula, pietruszka, seler, por , pieprz, sól, mąka pszenna , natka)
2.Eskalopki z kurczaka w cieście , ziemniaki, surówka wiosenna
(filet z kurczaka , mąka pszenna, jaja,, olej rzepakowy, sól pieprz, ziemniaki, sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży, oliwa z oliwek, ocet winny, cukier)
ŚRODA
1.Zupa ogórkowa z ziemniakami
(wywar z kurczaka, seler, pietruszka, marchewka, ogórki kiszone, masło 82%, cebula , mąka pszenna, śmietana 30%, ziemniaki sól, pieprz, warzywa suszone ,)
2.Makaron penne z pomidorami, serkiem owczym i świeżą bazylią
( mąka pszenna, ser owczy manouri, parmesan, pomidory, przecier pomidorowy, masło 82%,, cebula, czosnek, świeża bazylia, olej rzepakowy, tymianek, sól, pieprz), )
CZWARTEK
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
PIĄTEK
- - -- - - - - - - - - - - - - - - - -